ArtiklarGoogle släpper uppdatering av Search Console

Google släpper uppdatering av Search Console

Google Search Console, tidigare kallad Google Webmaster Tool, är en gratis tjänst från Google som hjälper dig att hålla koll på att din webbplats indexeras rätt och inte missar viktiga placering i Googles sökresultat. Nu har Google har uppdaterat sitt verktyg Search Console för att göra det enklare att förstå statusen för dina webbsidor.

En av dom viktigaste nyheterna är att nu klassificeras URLs som antingen giltiga eller ogiltiga, vilket hjälper dig att snabbt identifiera och åtgärda kritiska problem. Tidigare användes kategorier som ”Varning” och ”Fel”, men den nya uppdelningen gör det tydligare vilka sidor som kräver omedelbar uppmärksamhet. Detta är en del av Googles strävan att göra SEO-verktyg mer användarvänliga och effektiva.

Med den nya klassificeringen kan det vara lättare att missa mindre problem som tidigare markerades som varningar. Dessa varningar kan fortfarande påverka din webbplats prestanda på lång sikt, så det är viktigt att inte ignorera mindre problem trots att de inte längre klassificeras som kritiska fel.

Tveka inte att kontakta oss ifall du har frågor kring din placering i Googles sökresultat eller hjälp med installation av Google Search Console.

Dela med ditt nätverk

Facebook
LinkedIn

Tack för din förfrågan, en SEO-specialist
kontaktar dig inom kort

För snabbare hjälp fyll i dina kontaktuppgifter nedan